Volg nu de online videocursus over Wholly Science. Klik hier of op bovenstaand plaatje voor meer informatie hierover.

 


 

Welkom op Pateo.nl – de tientalige Wholly Science-website

 

Hallo, mijn naam is Johan Oldenkamp, en in mijn zoektocht naar het willen begrijpen van alles (zoals de zin van het leven, de werking van het universum en de grondbeginselen van de natuur) bestudeerde ik alles wat op mijn pad kwam. Ik begon met het bestuderen van wat de universiteiten te bieden hebben, zoals natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie, sterrenkunde, archeologie, psychologie, filosofie, theologie, sociologie, antropologie en etymologie. Daardoor werd ik een allround wetenschapper.

 

Ik onderzocht ook de religieuze boeken van het hindoeïsme, het boeddhisme, het judaïsme, het christendom en de islam, inclusief daar de esoterische boeken van. Ik bestudeerde in het bijzonder het taoïsme, soefisme, de Qabalah, de Gnosis en Tantra. Verder bestudeerde ik mythologie, voornamelijk die uit het oude Soemerië, het oude Egypte (dat eigenlijk Khemit heette) en het oude Griekenland. Vervolgens bestudeerde ik astrologie, zoals de solaire-jaar-astrologie (ook bekend als de ‘Westerse astrologie’), de lunaire-jaar-astrologie (ook bekend als de ‘Chinese astrologie’), de stellaire-jaar-astrologie (ook bekend als ‘Nine Star Ki’ of de ‘Japanse Astrologie’) en de galactische-dag-astrologie (ook bekend als de authentieke Tzol’kin of de ‘Maya astrologie’ ), samen met de andere Maya-kalenders. Ik combineerde dit met het bestuderen van numerologie, gematria en het Enneagram.

 

Vervolgens bestudeerde ik voedingsleer in combinatie met succesvolle methoden voor gezondheidsbevordering, zoals Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde, kruidengeneeskunde, de nieuwe Germaanse geneeskunde en diverse Oosterse krijgskunsten. Tot besluit bestudeerde ik de Zeven Bevrijdende Kundes uit het oude Griekenland (en daarvoor): grammatica, logica, retorica, rekenkunde, meetkunde, harmonieleer en Kosmologie.

 

Dit alles heb ik geïntegreerd tot een logisch en consistent geheel, waaraan ik de Engelstalige naam ‘Wholly Science’ heb gegeven. Vertaald in het Nederlands zou dit ‘Heelheidswetenschap’ zijn, of de ‘Wetenschap van de Heelheid’. Omdat met de woorden Geheel, Heel, Helen, Heal, Healing, Heil, Heilig, Holy en Wholly in feite steeds precies hetzelfde wordt bedoeld noem ik het ook in het Nederlands gewoon Wholly Science.

 

Met mijn kennis van Wholly Science is het voor mij opvallend eenvoudig geworden om het koren (de Waarheid) van het kaf (al het andere) te scheiden. Echter, het delen van deze diepgaande inzichten met iedereen die niet eens de basiskennis heeft van Wholly Science is een heel ander verhaal! Al jarenlang ben ik bezig om daarvoor de juiste toon en bewoordingen te vinden. Ben ik daar met deze tekst enigszins in geslaagd?

 

 

De beste manier om je Wholly Science eigen te maken is door het volgen van de online videocursus. Daarnaast zijn er ook diverse boeken te koop, zowel gedrukte boeken als e-boeken (link). En uiteraard ben je ook altijd welkom op een lezing, cursus, workshop of zelfkennisweek van mij (link).

 

Pateo.NL

Het Latijnse woord pateo betekent ‘niet langer verborgen’ of ‘geopenbaard’. En voor mij betekent de extensie NL niet Nederlanden, maar ‘Natuurlijke Logica’. Het doel van de Pateo.nl-website is om de natuurlijke logica van Wholly Science te openbaren.

 

Klik hier om het Nederlandstalige deel van deze Pateo.nl-website verder binnen te gaan.

 

 

© 2014-2016 – Pateo.nl : Wholly ScienceJohan Oldenkamp