“Anne Frank stierf pas in 1993”

(voor de update: zie onderaan dit artikel)

 

Anne Frank werd bekend als het Amsterdamse meisje dat naar verluidt een dagboek schreef van hoog literair niveau. Dit dagboek werd voor het eerst gepubliceerd in 1947 door uitgeverij Contact in Amsterdam onder de titel “Het Achterhuis. Dagboekbrieven 14 juni 1942 – 1 augustus 1944.

 

Dit meisje werd geboren als Anneliese Marie Frank op 12 juni 1929 in de Duitse stad Frankfurt am Main als de tweede en jongste dochter van Otto Heinrich Frank (geboren op 12 mei 1889) en Edith Holländer (geboren op 16 januari 1900). Naar verluidt stierf Anne Frank in februari 1945 aan tyfus in het Duitse kamp Bergen-Belsen in Niedersachsen, terwijl haar moeder een maand daarvoor zou zijn overleden (op 6 januari 1945) in het Poolse kamp Auschwitz-Birkenau. De foto hieronder leek aanvankelijk voor mij de onwaarheid van beide officiële beweringen aan te tonen:

 

 

Deze foto werd genomen na de Tweede Wereldoorlog, ergens aan het einde van de veertiger jaren of in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Mij was verteld dat de jonge vrouw in het midden Anne zou zijn, terwijl ze officieel overleed toen ze 15 jaar oud was. Ook zou het haar moeder Edith zijn dien naast deze jonge vrouw stond. Terwijl vader Otto een trotse glimlach op zijn gezicht toont, lijkt de jonge vrouw in het midden een beetje geschrokken in de camera te kijken. Is vader Otto trots omdat hij de wereld heeft kunnen wijsmaken dat het bekende “dagboek” door zijn jongste dochter Anne geschreven zou zijn?

 

Het verhaal wordt nu nog opmerkelijker, want volgens onderzoekers Herbert Erwin Porsch (uit Leipzig) en Iwona A. Schmidt (uit Warschau) van Polskaweb.eu, die bovenstaand verhaal de wereld in hebben gebracht, nam Anne Frank vervolgens de identiteit aan van Audrey Kathleen Ruston, die 39 dagen eerder werd geboren (op 4 mei 1929) in een gemeente van de Belgische hoofdstad Brussel. Als Audrey Ruston werd ze later bekend als de Britse actrice Audrey Hepburn. De jonge vrouw in het midden lijkt inderdaad spreken op Audrey Hepburn.

 

De meeste mensen zullen de bewering dat Audrey Hepburn eigenlijk Anne Frank was onmiddellijk als onzinnig willen afdoen. Als het echt klinkklare onzin zou zijn, waarom is dan de website Polskaweb.eu in 2014 verdwenen en zijn beide onderzoekers vervolgd voor opruiing (link)? Laten we eens kijken naar de bewijzen die Porsch en Schmidt hebben aangedragen.

 

 

Kijk eens goed naar het gebit van bovenstaande meisjes. Wie is het meisje in het midden: Anne (zoals links weergegeven) of Audrey (zoals rechts weergegeven)? Het meisje aan de rechterkant is de 11 jarige Audrey met een rechte, aaneengesloten tanden. Volgens de officiële versie is het meisje midden ook Audrey, maar dan zes later, toen ze 17 jaar oud was. Waarom staan haar tanden opeens zo scheef?

 

 

Er wordt door Porsch en Schmidt gesuggereerd dat de jonge vrouw die hierboven aan de rechter kant staat Anne Frank zou zijn. Zou het kunnen dat Audrey Hepburn (links) inderdaad ook Anne Frank is? Zijn dit twee foto’s van dezelfde vrouw?

 

Is het zo dat Anne Frank na te zijn verdwenen uit Bergen-Belsen heel lang een beugel heeft moeten dragen om haar gebit te laten lijken op dat van Audrey? En wat is dan er met de echte Audrey gebeurd? Op deze vragen heb ik momenteel geen antwoord.

 

Volgens Porsch en Schmidt was het de 63-jarige Anneliese Marie Frank die als Audrey Kathleen Hepburn overleed op 20 januari 1993 in Tolochenaz, Vaud, Zwitserland. Klik hier om het artikel (in het Duits) te lezen waarin deze zienswijze uit de doeken wordt gedaan.

 

Of Audrey Hepburn inderdaad Anne Frank was durf ik op dit moment niet met zekerheid te zeggen. Beide onderzoekers geven ook aan dat de dodelijke ongelukken van onder andere Lady Diana (in 1997), Jörg Haider (in 2008), Michael Jackson (in 2009) en Lech A. Kaczyński (in 2010) in scène zijn gezet en dat deze mensen toen helemaal niet zijn omgekomen, maar doelbewust zijn verdwenen voor het publiek. Voor Diana “Spencer” was ik zelf ook tot die conclusie gekomen (zoals ook beschreven in “Meet the Elite”), en misschien geldt dit dan ook voor de anderen. Wie weet?

 

Het belangrijkste voor mij is het vermoeden dat niet alleen vader Otto H. Frank de oorlog heeft overleefd, maar wellicht ook zijn wereldberoemde dochter. Anne Franks vermeende dood in een oorlogskamp en haar vermeende auteurschap van een literair werk zijn mogelijk twee additionele leugens, bovenop de bewezen leugen van de vermeende Holocaust (link). Voor een artikel waarin is getracht de historische feiten rondom het “dagboek” op een rijtje te zetten, klik je hier.

 

 

UPDATE

 

Een oplettende lezeres attendeerde me op het feit dat de moeder op de bovenste foto niet Edith Holländer zou zijn, maar Elfriede Markovits, geboren op 13 februari 1905 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

 

 

Het heeft er inderdaad alle schijn van dat de vrouw in het midden dezelfde is als die hierboven rechts staat weergeven (ElfriedeFritziMarkovits), en dus niet de vrouw die hierboven links staat weergeven (Edith Holländer).

 

Fritzi Markovits trouwde in 1923 met Erich Geiringer (11 november 1901). Zij kregen twee kinderen: Heinz (1926) en Eva (11 mei 1929). In 1940 vluchtte het gezin naar Nederland. In 1942 doken zij onder in Amsterdam. Ze waren in die tijd buren met de familie Frank. In 1944 werden zij opgepakt en naar Auschwitz gedeporteerd.

 

Haar man en zoon hebben het kamp niet overleefd. Samen met haar dochter Eva keerde zij na de bevrijding van Auschwitz naar Nederland terug. Op 10 november 1953 hertrouwde Otto Frank met Elfriede Markovits, waarna ze in het Zwitserse Basel zijn gaan wonen. Een aantal jaren na de dood van Otto Frank (op 19 augustus 1980) verhuisde zij naar Londen, waar haar dochter Eva woonde. Fritzi Frank-Markovits stierf op 2 oktober 1998 in Londen.

 

 

Er wordt gezegd dat Eva Geiringer en Anne Frank zo op elkaar leken. Ik zie dat niet. De foto hierboven in het midden toont Eva Geiringer na haar terugkeer uit Auschwitz. Is het mogelijk dat ze enkele jaren later er uitziet als de jonge vrouw op de foto hierboven links? Eva heeft overduidelijk een veel dikkere neus. Echter, de foto hierboven rechts toont Eva Geiringer op 17-jarige leeftijd. Voor mij lijken het toch echt twee verschillende vrouwen. En dat is dan ook zo, want de jonge vrouw op de foto hierboven links is namelijk wel degelijk Audrey Hepburn (link). Maar of zij ook Anne Frank is, dat is en blijft voorlopig nog de vraag.

 

 

En zo zagen moeder Fritzi en dochter Eva er uit in 1989. Eva, die in 1952 trouwde met Zvi Schloss, houdt op deze foto het boek vast dat ze schreef over haar ervaringen.

 

Wat is mijn eindconclusie? Dat het leeuwendeel van het bekende “dagboek” niet door Anne Frank zelf is geschreven, dat staat als een paal boven water. En dat Otto Frank zijn hele leven lang belangrijke connecties heeft gehad, ook dat valt niet te ontkennen. Maar voor de bewering dat Anne Frank na de oorlog doorleefde als Audrey Hepburn blijkt klinkklare onzin te zijn. Onderstaand interview met Audrey Hepburn maakt namelijk een definitief einde aan alle wilde speculaties:(Dit artikel is ook beschikbaar in het Engels: link)

 

© 29-30 januari 2016 – Pateo.nl : Wholly ScienceJohan Oldenkamp