Een Gezonde Geest in een Gezond Lichaam

 

Gezondheid vinden we allen belangrijk. Tegelijkertijd weten we ook dat er een relatie is tussen een gezond lichaam en een gezonde geest. Maar wat is eigenlijk een gezonde geest? En om te beginnen, wat is nu precies onze geest?

 

In het dagelijks spraakgebruik wordt de geest gelijk gesteld met het verstand. En evenzo wordt de ziel gelijk gesteld met het gevoel. Maar uit de drie-eenheid van lichaam, geest en ziel weten we dat alledrie van een geheel andere orde moeten zijn. Zowel het verstand als het gevoel zijn direct verbonden met het lichaam. Het verstand is een gevolg van de werking van de hersenen, en het gevoel is een gevolg van de werking van hormonen. Wanneer het lichaam sterft, dan houden ook de hersenen en de hormonen op te functioneren. Echter mensen die fysiek even dood zijn geweest, beschrijven allemaal dat het leven daarna doorgaat. Blijkbaar leven de geest en ziel door na de fysieke dood.

 

Op zondagmiddag 2 november 2014 legt allround wetenschapper Dr. Johan Oldenkamp in Heerenveen de essentie uit van zowel de Geest als de Ziel. Johan heeft psychologie gestudeerd, wat letterlijk betekent: Wetenschap van de Ziel. Op de universiteit is hij echter opvallend weinig te weten gekomen over de Ziel.

 

Velen praten over ziel en geest, zonder wetenschappelijk te begrijpen wat beide nu echt zijn. Na jarenlang onderzoek te hebben gedaan, begrijpt Johan inmiddels wel hoe het allemaal zit. Om dat uit te kunnen leggen heeft hij ‘Wholly Science’ ontwikkeld. Wholly Science is de allesomvattende wetenschap van het geheel. Dit geheel omvat zowel onze fysieke realiteit (beneden), als de metafysieke realiteit (boven). Wholly Science is niet moeilijk te begrijpen voor mensen met een open mind. Wie echter angstvallig vast wil blijven houden aan de oude dogma’s, die zal daar via Wholly Science onvermijdelijk mee worden geconfronteerd.

 

Locatie

Sport- & Lifestyle Center Balans, It Hege Stik 3, 8445 PZ Heerenveen

 

Programma

o       13:30 uur tot 14:00 uur: zaal open en inloop

o       14:00 uur tot 16:00 uur: Presentatie door Johan

o       16:00 uur tot 16:30 uur: gelegenheid om vragen te stellen

o       16:30 uur tot 17:00 uur: napraten en uitloop

 

Spreker

De lezing wordt gegeven door Johan Oldenkamp, grondlegger van Wholly Science. Johan is auteur van 30 boeken (voornamelijk over Wholly Science). Zijn meertalige website is Pateo.nl (link). Johan staat erom bekend de meest ingewikkelde zaken op een opvallend eenvoudige manier te kunnen uitleggen. Hij is namelijk gedreven om zaken tot op het bot te willen begrijpen.

 

Deelnamebijdrage

Het entreegeld bedraagt 10,00 per persoon, inclusief koffie of thee.

 

Aanmelden

Aanmelden via: heerenveen @ pateo.nl (zonder spaties). Kom je met meerdere personen, geef dan graag ook even de andere namen en e-mailadressen door.

 

Boeken

Rondom deze presentatie kunnen de volgende boeken worden gekocht:

o       Wakkere Wetenschap; De illusie van materie voorbij’ (tweede druk: € 16)

o       Understanding God; The Wholly Science Handbook’ (tweede druk: € 17)

 

Pateo.nl : Wholly Science