SOPN-ers laten van zich horen

(klik hier voor de update onderaan dit artikel)

 

Morgen is het 15 augustus, wat in BelgiŽ wordt gevierd via een nationale feestdag. Voor enkele SOPN-ers is de dag van morgen erg belangrijk.

 

Chris den Daas heeft voor morgen een grootse twitteractie opgezet (link). Chris is lid van het voorlopige bestuur van de SOPN. Na de verkiezingen zal de SOPN-vereniging een gekozen bestuur gaan instellen. Het doel van deze twitteractie is het realiseren van een nationaal lijsttrekkersdebat op de publieke omroep waaraan in ieder geval alle nieuwe politieke partijen deel kunnen nemen. Het idee is dat dit nationale verkiezingsdebat op maandagavond 10 september aanstaande rechtstreeks wordt uitgezonden via ťťn van de drie Nederlandse televisienetten.

 

Voor de naar BelgiŽ gevluchte Ad de Rooij is 15 augustus een cruciale datum in zijn proces vanuit de No Cancer Foundation (link) om de illegaliteit van de Staat der Nederlanden aan te tonen (link). Ad staat als kandidaat-kamerlid nummer 47 op de verkiezingslijst van de SOPN (link). Klik hier om een video hierover te bekijken, waarin Ad wordt geÔnterviewd door Rob Brockhus, kandidaat-kamerlid nummer 39 op de verkiezingslijst van de SOPN (link) en initiatiefnemer van de Sociale Databank Nederland (link). Het idee van een nationaal lijsttrekkersdebat op maandagavond 10 september voor de tien nieuwe partijen is overigens bij Rob geboren. Op maandag 13 augustus heeft de SOPN hierover een brief gestuurd aan onder andere alle politieke partijen in ons land en aan de Nederlandse media (link).

 

In het partijprogramma (pdf) wordt de P van SOPN ingevuld met Participatie. Binnen de bevrijdende volksbeweging van de SOPN staat het iedereen vrij om op een eigen manier te participeren, mits dit op een respectvolle manier gebeurt. Zowel Ad als Rob hebben zeer uitgesproken visies op diverse onderwerpen. Dit zijn echter hun eigen visies, en de SOPN vindt dat alle respectvolle visies, hoe controversieel deze ook mogen zijn, ruim baan dienen te krijgen om zichzelf in de praktijk te bewijzen. De onthullende dossiers van klokkenluiders als Ad en Rob zullen binnenkort ook inzichtelijk worden gemaakt via SOPN.nl. Het gaat voor alle duidelijkheid nadrukkelijk om persoonlijke visies van kandidaat-kamerleden die niet automatisch de gedeelde visie zouden zijn van de gehele SOPN-beweging.

 

Zoals al veel vaker is benadrukt, is de SOPN geen gewone politieke partij. Binnen de SOPN is er ruimte voor iedere respectvolle visie. Want al deze visies zijn nodig om gezamenlijk de huidige problemen vanaf een hoger niveau van inzicht te gaan doorgronden. De 76 kandidaat-kamerleden van de SOPN lopen dus niet aan een leiband om ze zo te dwingen uitsluitend de woorden uit het partijprogramma te herhalen. Iedereen is vrij in het kiezen van de eigen woorden om zichzelf op een eigen manier uit te drukken. En ook dat maakt de SOPN anders, wat nog meer reden is om op 12 september voor de SOPN te stemmen.

 

Zeist, dinsdagmiddag 14 augustus 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN (link)

 

 

Update (d.d. 17 augustus 2012)

 

De twitteractie van Chris den Daas op 15 augustus bleek een groot succes. Meer dan 50.000 berichten zijn op die woensdag verzonden aan de NOS. De strekking van de berichten was duidelijk: we willen een eerlijk debat waarin de nieuwe partijen hun oplossingen voor de huidige crises in de samenleving kunnen presenteren. De SOPN heeft besloten door te gaan met actievoeren totdat zeker is dat dit open lijsttrekkersdebat op 10 september plaats zal vinden.

 

Ad van Rooij heeft namens het Ecologisch Kennis Centrum en de No Cancer Foundation op 15 augustus bij BZK-minister Liesbeth Spies een verzoekschrift ingediend om de Tweede Kamerverkiezingen uit te stellen tot na de uitspraak van het Belgische Grondwettelijk Hof in een door hem aangespannen zaak over de vermeende stateloosheid van de Staat der Nederlanden (link). Mocht zijn verzoek worden gehonoreerd, dan geeft dat de SOPN meer tijd om de doelstelling van 76 kamerzetels te gaan realiseren.