Telegraaf schrijft over SOPN

 

Vandaag, zaterdag 11 augustus 2012, besteedt de Telegraaf in het katern Reportages & Achtergronden op bladzijde TA5 aandacht aan enkele nieuwe partijen, waaronder de SOPN. Boven het bijna paginagrote artikel staat een grote foto van een verkiezingsbord met onder andere de veelbesproken verkiezingsposter van de SOPN. Het artikel begint als volgt:

 

Terwijl de gevestigde partijen de geesten rijp maken voor allerlei pijnlijke bezuinigingen, zijn er ook aantrekkelijker alternatieven. Zoals een standaard basisinkomen voor iedereen. Betaald door de overheid en zonder arbeidsplicht. Gratis internet, gratis telefoon en gratis postbezorging. Zomaar een greep uit het verkiezingsprogramma van Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN). Een van de nieuwe partijen die de Tweede Kamer hoopt te bestormen. Voor gevangenen heeft de partij ook goed nieuws. Het wil alle opsluitingen herzien, omdat de meeste gedaan zijn vanuit 'onwetendheid, onkunde of onzuivere motieven'. De partij wil verder onder meer de monarchie afschaffen en de 'betrokken personen' ter verantwoording roepen.

 

Peilingen

Waar de VVD en de SP in de peilingen met iets meer dan dertig zetels strijden om de koppositie, verwacht lijsttrekker Johan Oldenkamp dat zijn partij alleen '76 zetels of meer' moet kunnen halen. „Wat wij voorstaan is in het belang van een meerderheid van de Nederlandse bevolking, maar de meerderheid heeft nog niet van ons gehoord."

 

Het artikel, geschreven door Dennis Naaktgeboren, eindigt als volgt:

 

Eén ding is duidelijk, de onvrede over de huidige gang van zaken in Den Haag zit diep. Volgens SOPN-voorman Oldenkamp is er zelfs sprake van een 'schijndemocratie'. „Einstein zei al: je kunt het probleem niet oplossen op hetzelfde niveau waarop het ontstaan is", aldus Oldenkamp, die op het vwo nog schoolgenoot was van huidig CDA-voorzitter Ruth Peetoom. „De problemen die we nu hebben zijn alleen maar erger gemaakt door de oude politiek." In de eerste versie van zijn verkiezingsprogramma werd zelfs gesproken van 'openbare berechting van misdadige overheidsfunctionarissen' van ministeries, provincies en gemeentehuizen. Dat heeft het definitieve programma uiteindelijk niet gehaald. „Mensen kregen het beeld van een guillotine, alsof we hun hoofd eraf wilden hakken, wat niet de bedoeling is", aldus Oldenkamp. „Ik wil niet dat het partijprogramma afleidt van de boodschap. Maar wat mij betreft begint de wedstrijd nu echt."

 

In de aflevering van het KRO-programma De Reünie uitgezonden op donderdagavond 15 oktober 2009 via Nederland 1, waarvan de opnames plaatsvonden op woensdagmiddag 5 april 2009, zaten zowel CDA-voorzitter Ruth Peetoom als SOPN-lijsttrekker Johan Oldenkamp in het klaslokaal van Rob Kamphues. Het gedeelte rond het op zondagmiddag 5 april 2009 opgenomen filmpje over Johans visie op de huidige eindtijd (lees: begintijd) is na te bekijken via youtube: deel 1 en deel 2. De gehele aflevering kan worden bekeken via deze link, en een korte compilatie van de lange klasdiscussie naar aanleiding van Johans visie, die niet kon worden uitgezonden vanwege het strakke tijdsschema van dit tv-programma, via deze link.

 

Klik hier voor meer informatie over de SOPN.

 

© 11 augustus 2012, Pateo.nl

 

 

Ook geplaatst via:

o       SOPN.nl (met reactiemogelijkheid)