Zon 13.000 mensen stemden voor de SOPN

 

Op woensdagmiddag 9 mei j.l. heb ik aangeboden om het partijprogramma voor de SOPN te schrijven. Twee weken daarvoor, terwijl ik verbleef in het Franse Centre Lothlorien, was namelijk het kabinet in Nederland gevallen, en stond de SOPN pas een week ingeschreven bij de Kiesraad. Ik was al langer betrokken bij de SOPN, maar dan als trekker voor het thema Universele Wetenschap.

 

De eerste versie van het SOPN-partijprogramma verscheen op vrijdag 25 mei j.l., en werd gelijk erg goed ontvangen. Vervolgens werd ik lijsttrekker en mocht ik inhoudelijk het voortouw nemen. Ongeveer vier maanden lang heb ik me vervolgens vol ingezet om stemgerechtigde Nederlanders te inspireren om afgelopen woensdag op de SOPN te stemmen. Ongeveer 13.000 mensen hebben dat ook gedaan. Is dit glas half vol of half leeg?

 

Ik beschouw mezelf als een rasoptimist, maar het lukt me toch niet zo goed om over mijn teleurstelling heen te stappen. Wel wil ik heel erg graag mijn grote dank uitspreken aan al deze SOPN-stemmers voor het in de SOPN en/of mij gestelde vertrouwen. En vanuit het diepst van mijn hart komt ook mijn hulde voor al die bijzondere, enthousiaste en gedreven mensen die de SOPN in zon korte tijd op de kaart hebben weten te zetten (zoals ook in dit mooie youtubefilmpje wordt getoond). Daar kunnen we met elkaar heel erg trots op zijn.

 

Dat gevoel van trots helpt me vandaag om mijn kater te verwerken. Het was achteraf misschien ook wel een beetje naef van mij om te verwachten dat we in n keer in de Tweede Kamer zouden komen, terwijl bijvoorbeeld de SP daar vier parlementsverkiezingen voor nodig heeft gehad.

 

We hebben dus een flinke stap voorwaarts gezet. En ook heb ik deze vier maanden heel erg veel geleerd, niet in de laatste plaats over mezelf. Het was voor mij dan ook een onvergetelijk avontuur. En dat spannende avontuur is ook na deze voor mij toch erg teleurstellende verkiezingsuitslag voor de SOPN zeker niet afgelopen. Onze onthullende vrijheidsbeweging is namelijk niet te stoppen.

 

Zeist, donderdagmiddag 13 september 2012,

Johan Oldenkamp

Lijsttrekker van de SOPN voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 (link)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o        SOPN.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Gerelateerd:

o        Dubbel feest voor Bilderbergers (link)