Radio 1 en kranten besteden aandacht aan SOPN

 

Vanochtend stond iets over de klok van zeven uur een radioverslaggever van het NOS Journaal bij mij voor de deur. We hebben in mijn voortuin ongeveer tien minuten gepraat. Een half uur later zijn daarvan drie minuten uitgezonden in het NOS Radio 1 Journaal (van 07:48 uur tot 07:51 uur). Klik hier om deze uitzending terug te luisteren, en scroll dan naar rechts tot bij 48:00.

 

Eergisteren was ik samen met mijn familie in een groot openluchtzwembad in de buurt van Breda. Via de telefoon heb ik daar ruim een half uur lang een verslaggever van de Telegraaf te woord gestaan. Hij vertelde me dat mijn antwoorden verwerkt zullen gaan worden in een artikel voor de zaterdagkrant van waarschijnlijk 11 augustus.

 

De dag daar weer voor, dinsdag 31 juli, was een journalist van het NRC aanwezig in het SOPN-verkiezingscafé in Soest. Ook met hem sprak ik ongeveer een half uur, en heeft hij zelfs na afloop het overleg van het SOPN-verkiezingscampagneteam mogen bijwonen. We zijn immers voor 100% openheid. Morgen, 4 augustus, verschijnt zijn artikel in de zaterdagkrant van het NRC.

 

Het lijkt er dus op dat de media-aandacht voor de komende Tweede Kamerverkiezingen is losgebroken. Ik zie het als taak van de lijsttrekker om de SOPN duidelijk te positioneren ten opzichte van zowel de tien gevestigde partijen (partijen die momenteel zetels hebben in de Tweede Kamer) als de overige elf nieuwkomers. Daarom heb ik gisteren een artikel geschreven waarin ik de SOPN omschrijf als een Volksbeweging voor Vrijheid, Vitaliteit en Verbondenheid (link).

 

Voor mij helpt de SOPN ons om zelf een Nieuwe Wereld te scheppen. In die wereld zijn we vrij van zorgen en onderdrukking (lees: gelukkig), vitaal (lees: gezond) en onderling verbonden (lees: zijn we samen als één). Laten we elkaar helpen om los te komen van die Oude Wereld, waarin we vanwege vermeende verdeeldheid tegen elkaar strijden en elkaar veroordelen. Wie nog steeds meent over een ander een oordeel te moeten vellen, die leeft nog steeds in die Oude Wereld.

 

Voor alle duidelijkheid: ook ik leef nog steeds gedeeltelijk in die Oude Wereld. En volgens mij geldt dat voor vrijwel iedereen. Alleen door de eigen dualiteit te durven omarmen helpen we ons bewustzijn om omhoog te springen naar het allesomvattende niveau van Heelheid. Wie echt in de Nieuwe Wereld leeft, die kent geen Oude Wereld meer, want dat hoort immers ook allemaal bij de Nieuwe Wereld. De wereld zelf verandert namelijk in eerste instantie niet. Wij zijn het zelf die veranderen van Oud naar Nieuw (van verdeeldheid naar Heelheid), en daardoor veranderen we samen (in harmonieuze samenspraak) onze wereld. Dat is waar de SOPN voor staat.

 

Stem voor een Nieuwe Wereld, en kies op 12 september voor de SOPN.

 

Zeist, vrijdagochtend 3 augustus 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN

 

SOPN.org / SOPN.info / SOPN.nu / SOPN.nl / Pateo.nl

 

Gerelateerd:

o       Wat maakt de SOPN anders? (link)

o       Meertalige webpagina met basisinformatie over de SOPN (link)

o       Stand SOPN in de peilingen (link)

o       Online boekje ‘Stemmen voor een Nieuwe Wereld’ (pdf; 10 A5 blz.)

o       Foto’s uit de toekomst? (link)

o       Modern sprookje: Geld maakt niet gelukkig (link)

o       De 76 kandidaten van de SOPN (link)

o       Webpagina met basisinformatie over de SOPN (link)

o       Oproep: sluit je aan bij onze vrijheidsbeweging (link)