05 05 2012: 2e Vrijheidsfestival

 

(Vrijheidsfestival.eu / FreedomFestivals.eu)

 

Klik hier om een kort youtube-clipje te bekijken, waarin dit festival wordt aangekondigd.

 

Op zaterdag 5 mei 20 12 vindt het tweede Vrijheidsfestival plaats. Naast vrijheid vormt verbondenheid een ander centraal thema van dit feestelijke festival. Het Vrijheidsfestival is een initiatief van diverse groeperingen die allemaal hetzelfde beogen, namelijk een nieuwe samenleving op basis van evenwaardigheid. Klik hier om de aankondiging van het eerste (internationale) Vrijheidsfestival te bekijken, dat werd gehouden op zondag 20 11 2011.

 

Vrijheidsfestival in Amersfoort [klik hier voor de Flyer voor deze locatie]

Het adres is de Disketteweg 2, 3821 AR te Amersfoort. Hier kunnen ongeveer 200 feestvierders terecht Deze ruimte ligt pal naast treinstation Schothorst, en er zijn volop gratis parkeerplaatsen om het gebouw. Het programma voor deze locatie volgt nog. De bijeenkomst op deze locatie is tevens een open dag van Pateo.nl. Het programma staat in de flyer (link). Het is de bedoeling dat iedereen voor eigen eten en drinken zorgt, en dat dit desgewenst in alle vrijheid kan worden gedeeld. Voor meer informatie of om mee te helpen kun je contact opnemen met Erna of Jacqueline van het Kernteam van Pateo (link).

 

Vrijheidsfestival in Arnhem [klik hier voor een aankondigingsartikel]

De locatie is de Kunstwerkplaats Schuytgraaf aan de Minervasingel 10 in Arnhem-Zuid. Deze locatie biedt plaats aan zeker 150 feestvierders. De organisatie is in handen van het team van Argusoog (mail). Het feestprogramma wordt ingevuld met het in alle vrijheid aangaan van de ‘ontmoeting’, wat zowel een nieuwe kennismaking kan zijn, als hernieuwd contact opgedaan bij een vorige meeting. Vanaf deze locatie wordt het Vrijheidsfestival waarschijnlijk weer rechtstreeks uitgezonden via ArgusoogRadio.

 

Toegangsprijs

Het Vrijheidsfestival is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten wordt echter zeer op prijs gesteld.

 

Tijd

Het Vrijheidsfestival vindt plaats tussen 11:00 uur en 20:00 uur (uitloop mogelijk).

 

Organisatie

Dat we aan de vooravond staan van een volkomen nieuwe manier van (samen) leven is voor steeds meer mensen voelbaar. Samen kunnen we nu vorm en inhoud daaraan gaan geven. Om de bevrijding van het Oude en de verwelkoming van het Nieuwe te vieren organiseren we ook dit kalenderjaar (2012) een groot vrijheidsfeest op de datum van de nationale bevrijdingsdag in Nederland. De groeperingen achter de volgende websites stonden in 2011 gezamenlijk achter dit feest van Vrijheid in Evenwaardige Verbondenheid:

o       Pateo.nl

o       Argusoog.org

o       Anarchiel.com

o       Want to Know.nl

o       Star-People.nl

o       Nieuwe Media Nieuws.nl

o       UnityNet.nl

o       Earth-Matters.nl

o       EarthWatcher.nl

o       De Echte Wereld.nl

o       GoTo2012.nl

o       Volledige Vrijheid.nl

o       Bovendien.com

o       Healing Sound Movement.com

o       Volkspartij Nederland.nl

o       Niburu.nl

 

Het Vrijheidsfestival wordt op een organische manier georganiseerd, waarbij autonomie en samenhang hand in hand gaan. We doen het samen vanuit ieders eigenheid. Dat is ons ideaalbeeld van de Nieuwe Samenleving, en daar oefenen we alvast mee door het zo te organiseren. Bij het Nieuwe hoort ook de verspreiding (in verbondenheid), want het idee van centralisatie is Oud en legitimeert machtspiramides. Van macht nemen we nu bewust afscheid, en we omarmen het leven vanuit onze gezamenlijke kracht.

 

Vier jij mee?

Heb je het Vrijheidsfestival 2012 al in jouw agenda gezet?