Verslagen van manifestatie ‘Zorgeloos gezond’

(video-, audio-, foto- en geschreven verslagen)

 

Op vrijdagmiddag 16 maart 2012 vond aan de Nijenheim 1426 te Zeist de manifestatie ‘Zorgeloos gezond’ plaats. De aanleiding voor deze manifestatie was de aangekondigde executieverkoop van de inboedel van Johan Oldenkamp omdat hij principieel weigert om een zorgverzekering af te sluiten. Klik hier om meer te lezen over de achtergronden van deze manifestatie, inclusief twee video-interviews hierover met Johan.

 

Aan het begin van deze manifestatie heeft Johan een toespraak voorgelezen, getiteld ‘Witte-jassen-criminaliteit en de Lage-Landen-Lente’. Klik hier om de tekst van deze toespraak te lezen.

 

MuHaCiro heeft deze toespraak opgenomen en na bewerking online gezet via youtube. Klik hier om deze video van 7 minuten te bekijken. En klik hier voor deel 2, waarin een videoverslag van een kwartier kan worden bekeken waarin de overige gebeurtenissen tijdens de manifestatie ‘Zorgeloos gezond’ worden getoond.

 

Peter Toonen van onder andere NatuurlijkeTijd.nl was er ook bij. Hij heeft tevens een korte toespraak gegeven over het initiatief van de Blije Bank (link).

 

Ook Sjaak Bruijsten hield een korte toespraak, waarin hij zijn kunstwerk van de holle bol nader toelichtte.

 

Ook heeft Paul een video-compilatie van deze manifestatie gemaakt (link).

 

Jurgen Deleye van Grenswetenschap.nl (in samenwerking met cameraman Paul van der Sluijs van FrontierBookshop.nl) heeft ook verslag gedaan van deze manifestatie, na eerder Johan te hebben geïnterviewd over zijn beweegredenen (link). Als eerste verscheen er gelijk ’s avonds al een kort geschreven verslag (link). En een dag later volgde ook het videoverslag van ruim 22 minuten (link).

 

Ook Argusoog.org deed verslag van deze manifestatie. Arend Zeevat was hierbij aanwezig, en ook wijdde hij zijn radioprogramma van diezelfde avond geheel aan deze manifestatie (link). En een dag later verscheen er een artikel op deze site hierover (link).

 

De video’s die getoond worden onder het artikel op Argusoog zijn gemaakt door LordOneHoop. Klik hier voor het artikel van LordOneHoop waarmee deze video’s bekend zijn gemaakt. Ook Madeliefje van Anarchiel.com was aanwezig bij deze manifestatie. In het commentaar onder dit artikel kan nog een ander videoverslag worden bekeken (link).

 

Ook Walter van The Shaun Not The Sheep Channel op youtube heeft een videoverslag gemaakt: deel 1 [13 min.] & deel 2 [18 min.]).

 

Jap van Imagine2B.com verzorgde een lifestream-reportage van deze manifestatie (deel 1 [53 min.] & deel 2 [33 min.]).

 

Daarnaast heeft Claudio een fotoreportage van deze manifestatie gemaakt (link).

 

Verder was ook SlaaptGijNog.nl van de partij. Deze website publiceerde vervolgens dit geschreven verslag (link)

 

Ook Jeroen Ghuijs van FindingVoicesRadio.com was erbij. Een linkje naar zijn radiouitzending hierover volgt nog.

 

Guido Jonkers van WantToKnow.nl was er ook bij. In de aanloop naar deze manifestatie besteedde ook deze site veel aandacht aan de vrijheidsstrijd van Johan (link). En hetzelfde geldt voor Henk Niggebrugge van NieuweMediaNieuws.nl, die wekenlang een aankondiging van deze manifestatie prominent op zijn nieuwskoppenoverzicht heeft geplaatst.

 

Niburu.nl was met een flinke delegatie vertegenwoordig, waaronder Elias Hering, Jeff en Alexandra, samen met twee van haar broers en hun kinderen. Het Niburu-Avondjournaal van 22 maart 2012 besteedde aandacht aan deze manifestatie (link). Ook SOPN was via Mariano en Erik van de partij, en Jessica maakte er een verslag van (link).

 

Emil Möller van TransitionTravels.nl bracht die middag vooral in de keuken door, want hij zorgde voor de pannenkoeken. Ook Peter Vereecke, voormalig burgemeester in België, tegenwoordig voltijds klokkenluider via onder andere Belfort-Group.eu, nam deel aan deze manifestatie.

 

Ook Roeland Franck, als verslaggever werkzaam voor het AD Utrechts Dagblad, was weer naar het huis van Johan gekomen om te zien of het echt een feest met de deurwaarder zou worden, zoals hij had gekopt boven zijn artikel van 1 maart j.l. (link). Een feest werd het zeker, maar zonder de deurwaarder, die zonder opgaaf van redenen wegbleef (link). Roeland schatte het aantal aanwezigen op 200.

 

Daarnaast zijn er vele mensen en websites die deze actie voor vrijheid en natuurzuivere gezondheidsbevordering ondersteunen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over Willem de Ridder en Ed van WDRO.tv (link).

 

John Consemulder van HealingSoundMovement.com was met gezin en camera richting Zeist vertrokken, waar werd onderweg helaas verhinderd wegens autopech. Rene Klever van GoTo2012.nl kon eveneens niet aanwezig zijn, maar ter ondersteuning van deze manifestatie wijdde hij er wel een artikel aan (link). En dat geldt ook voor de website AlleenDeWaarheid.nl (link). Ook Harmen Schouwerwou van UnityNet.nl ondersteunt deze vrijheidsstrijd via het nieuws op zijn site van 18 maart 2012. Verder steunt ook de website OccupyTheHealthSystem.nl deze actiebeweging (ook -.org, -.com en -.be linken naar deze site). En op de website van Earth-Matters.nl is dit artikel integraal getoond (link).

 

© 2012 maart 4 – Pateo.nl : Wholly ScienceJohan Oldenkamp