Hartsbewustzijn

 

We leven in zeer bijzondere tijden. Alles wat we beleven vormt daarbij een spiegel voor ons, zodat we ons zelf (nog) beter kunnen doorgronden.

 

We hebben echter een ruim bewustzijn nodig om de essentie van onze spiegelwerkelijkheid goed tot ons te kunnen laten doordringen. In een beperkt bewustzijn denken we dat er een absolute realiteit is, die we objectief zouden kunnen waarnemen. We kunnen dit het verstandsbewustzijn noemen, waarmee we kil en afstandelijk staan ten opzichte van alles en iedereen. Vanuit ons verstandsbewustzijn zien we bovendien de spiegel helemaal niet, en zijn we daardoor de hele dag druk met het achterna rennen van de stimulerende (spiegel-) beelden.

 

Via onze intuïtie maken we contact met een veel ruimer bewustzijn. Vanuit dit hartsbewustzijn voelen we dat we zelf de bron zijn van alle spiegelbeelden in onze schijnrealiteit. Zodra we de oorsprong van al deze spiegelingen beseffen hoeven we ons ook niet langer druk maken om alles wat ons in die schijnwerkelijkheid niet (langer) bevalt. Want van alles dat ons niet aanstaat, vinden we de oorzaak in ons zelf. Wie dit alles volledig beseft, die verbetert gewoon zichzelf wanneer de behoefte ontstaat om de ‘wereld’ te verbeteren.

 

Op zaterdagavond 15 januari 2011 in Heemstede spreekt psycholoog Dr. Johan Oldenkamp op uitnodiging voor de Goede Doelen stichting Desire & Give. Hij legt dan uit hoe we de sprong van het verstands- naar het hartsbewustzijn kunnen gaan maken, en wat dat allemaal inhoudt. Daarbij bouwt hij voort op de vierdelige videopresentatie getiteld ‘Het Hele Verhaal’ die u vooraf online kunt bekijken via Pateo.nl. In zijn presentatie op 15 januari gaat Johan in samenspraak met de aanwezigen de diepte in ten aanzien van diverse onderwerpen die in deze basispresentatie worden aangestipt.

 

Locatie

Stormvogelweg 1 (v/h Havikweg 1), 2106 AR Heemstede (parkeermogelijkheden aanwezig)

Openbaarvervoer: Vanaf NS-station Heemstede-Aerdenhout richting Zandvoort lopen, de 1ste straat rechts is de Stormvogelweg 1 (2 minuten)

 

Tijden

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing is van 20.00 uur tot 22.30 uur.

 

Entreeprijs

Entreeprijs: € 12,- Entree aan de zaal: € 15,-

Bij reservering en vooruitbetaling: € 12,- op: ING  4460579, t.n.v. Stichting Desire & Give, Voorhout, o.v.v. Johan Oldenkamp.

Een deel van de opbrengst is bestemd voor de sociale doelen, lees hier meer over op www.desireandgive.nl.

 

Aanmelden en informatie

Via formulier onderaan op www.DeLezing.nl.