Wij doen het zelf

 

De transitie die we als mensheid nu mogen maken is die van macht naar kracht. Er is een hemelsbreed verschil tussen beiden. Macht gaat over controle, grip en beïnvloeding. Macht gaat per definitie gepaard met ongelijkwaardigheid tussen de uitoefenaar van macht en hetgeen wordt onderworpen aan de uitgeoefende macht. Kracht is daarentegen van een geheel andere orde. Kracht gaat over het eigen vermogen om zelfstandig, autonoom en authentiek te handelen. Machtmensen spannen anderen voor hun karretje. Krachtmensen trekken hun eigen kar.

 

In de huidige tijdsperiode zien we steeds duidelijker hoe alles dat is gebaseerd op macht, steeds sterker wankelt om uiteindelijk onvermijdelijk in te zullen storten. Voor velen is dit een onrustige en onduidelijke tijd. Wie echter het onderscheid tussen macht en kracht in zichzelf heeft kunnen maken, die hervindt daarin de rust via het herstelde vertrouwen in zichzelf en de eigen kracht.

 

Op woensdagavond 13 oktober 2010 in Heemstede legt psycholoog Dr. Johan Oldenkamp uit hoe we transitie van macht naar kracht kunnen maken, en wat dat allemaal inhoudt. Daarbij bouwt hij voort op zijn basispresentatie die u vooraf online kunt bekijken via www.Pateo.nl. In zijn presentatie op 13 oktober gaat Johan in samenspraak met de aanwezigen de diepte in ten aanzien van diverse onderwerpen die in deze basispresentatie worden aangestipt.

 

Locatie

Stormvogelweg 1 (v/h Havikweg 1), 2106 AR Heemstede (parkeermogelijkheden aanwezig)

Openbaarvervoer: Vanaf NS station Heemstede-Aerdenhout richting Zandvoort lopen, de 1ste straat rechts is de Stormvogelweg 1 (2 minuten)

 

Tijden

Zaal open vanaf 19.00 uur. De lezing is van 19.30 uur tot 22.30 uur.

 

Entreeprijs

Entreeprijs: € 10,- Entree aan de zaal: € 12,-

Bij reservering en vooruitbetaling: € 10,- op: ING  4460579, t.n.v. Stichting Desire & Give, Voorhout, o.v.v. Johan Oldenkamp.

Een deel van de opbrengst is bestemd voor de sociale doelen, lees hier meer over op www.desireandgive.nl.

 

Aanmelden en informatie

Via formulier onderaan op www.DeLezing.nl.